Discussion:
RDi 9.1 Debug variable Not showing type/size
(too old to reply)
Ken Killian
2014-09-25 18:29:12 UTC
Permalink
Hi,

I am using RDi 9.1 in debug mode. And I seem to be no longer getting the field type in debug...
Windows>Preferences>Run/Debug>Compiled Debug>Debug Editors
CHECK-BOX: CHECKED for "display types in hover"...

But inside debug, it is now showing the variable type/size...
<Big Frown>

I do get the type in LPEX with Hover, but not Debug mode.

Does someone still have RDi 9.0.1, and does it show the type/size on the mouse hover in Debug-Mode? Am I missing a setting?

Should I open an PMR on this issue?

PS. Maybe I have to do the Content-Assistance? But, I could have sworn I use it have that great feature. I have uninstalled the old RDi 9.0.1. So, I cannot test that myself. My PC is loaded up, so I remove it to get more disk space...

-Ken Killian-
--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list
To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives
at http://archive.midrange.com/wdsci-l.
Edmund Reinhardt
2014-09-25 19:06:23 UTC
Permalink
The debug hover is different than the RPG hover. The debug hover has the
current value of the variable.
The RPG hover has the type and length info from the declaration. When in
debug more, the debug hover takes precedence so you can tell what the value
of the variable is.



Regards,

Edmund (E.H.) Reinhardt
Technical Architect for Rational Developer for i



Phone: 1-905-413-3125 | Home: 1-905-854-6195 IBM
E-mail: edmund.reinhardt-G1DYhSM1WHTQT0dZR+***@public.gmane.org
RDi YouTube: 8200 Warden Ave
www.youtube.com/user/IBMRational#g/c/62DF24D5BCD43501 Markham, ON L6G 1C7
Find me on: LinkedIn: Canada
http://ca.linkedin.com/in/edmundreinhardt/






From: Ken Killian <kkillian-c+ID4+1mkFFWk0Htik3J/***@public.gmane.org>
To: "Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio
Client for System i & iSeries" <wdsci-l-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org>
Date: 25/09/2014 02:29 PM
Subject: [WDSCI-L] RDi 9.1 Debug variable Not showing type/size
Sent by: "WDSCI-L" <wdsci-l-bounces-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org>



Hi,

I am using RDi 9.1 in debug mode. And I seem to be no longer getting the
field type in debug...
Windows>Preferences>Run/Debug>Compiled Debug>Debug Editors
CHECK-BOX: CHECKED for "display types in hover"...

But inside debug, it is now showing the variable type/size...
<Big Frown>

I do get the type in LPEX with Hover, but not Debug mode.

Does someone still have RDi 9.0.1, and does it show the type/size on the
mouse hover in Debug-Mode? Am I missing a setting?

Should I open an PMR on this issue?

PS. Maybe I have to do the Content-Assistance? But, I could have sworn I
use it have that great feature. I have uninstalled the old RDi 9.0.1. So, I
cannot test that myself. My PC is loaded up, so I remove it to get more
disk space...

-Ken Killian-

--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio
Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list
To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives
at http://archive.midrange.com/wdsci-l.
--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list
To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives
at http://archive.midrange.com/wdsci-l.
Ken Killian
2014-09-25 19:30:40 UTC
Permalink
Cool, then I will just use the Code-Assist to get easily get the type/size of the variable!

That beats trying to look up the variable in the outline view. Which works of course, just sort of time consuming... <smirk>

Thanks!

-Ken Killian-

-----Original Message-----
From: WDSCI-L [mailto:wdsci-l-bounces-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org] On Behalf Of Edmund Reinhardt
Sent: Thursday, September 25, 2014 3:06 PM
To: Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries
Subject: Re: [WDSCI-L] RDi 9.1 Debug variable Not showing type/size


The debug hover is different than the RPG hover. The debug hover has the current value of the variable.
The RPG hover has the type and length info from the declaration. When in debug more, the debug hover takes precedence so you can tell what the value of the variable is.



Regards,

Edmund (E.H.) Reinhardt
Technical Architect for Rational Developer for i



Phone: 1-905-413-3125 | Home: 1-905-854-6195 IBM
E-mail: edmund.reinhardt-G1DYhSM1WHTQT0dZR+***@public.gmane.org
RDi YouTube: 8200 Warden Ave
www.youtube.com/user/IBMRational#g/c/62DF24D5BCD43501 Markham, ON L6G 1C7
Find me on: LinkedIn: Canada
http://ca.linkedin.com/in/edmundreinhardt/






From: Ken Killian <kkillian-c+ID4+1mkFFWk0Htik3J/***@public.gmane.org>
To: "Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio
Client for System i & iSeries" <wdsci-l-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org>
Date: 25/09/2014 02:29 PM
Subject: [WDSCI-L] RDi 9.1 Debug variable Not showing type/size
Sent by: "WDSCI-L" <wdsci-l-bounces-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org>



Hi,

I am using RDi 9.1 in debug mode. And I seem to be no longer getting the field type in debug...
Windows>Preferences>Run/Debug>Compiled Debug>Debug Editors
CHECK-BOX: CHECKED for "display types in hover"...

But inside debug, it is now showing the variable type/size...
<Big Frown>

I do get the type in LPEX with Hover, but not Debug mode.

Does someone still have RDi 9.0.1, and does it show the type/size on the mouse hover in Debug-Mode? Am I missing a setting?

Should I open an PMR on this issue?

PS. Maybe I have to do the Content-Assistance? But, I could have sworn I use it have that great feature. I have uninstalled the old RDi 9.0.1. So, I cannot test that myself. My PC is loaded up, so I remove it to get more disk space...

-Ken Killian-

--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives at http://archive.midrange.com/wdsci-l.

--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives at http://archive.midrange.com/wdsci-l.
--
This is the Rational Developer for IBM i / Websphere Development Studio Client for System i & iSeries (WDSCI-L) mailing list
To post a message email: WDSCI-L-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
To subscribe, unsubscribe, or change list options,
visit: http://lists.midrange.com/mailman/listinfo/wdsci-l
or email: WDSCI-L-request-Zwy7GipZuJhWk0Htik3J/***@public.gmane.org
Before posting, please take a moment to review the archives
at http://archive.midrange.com/wdsci-l.
Loading...